Aké sú tohtoročné kabátové hity? Tieto kúsky budú mať úspech

Móda diktuje trendy, ktoré ovplyvňujú aj náš bežný život. Koniec koncov, bez bundy by sme zamrzli. Aký model však zvoliť, aby vám nebola zima, no zároveň ste boli trendy?

Je pravda, že chladnejšie teploty a šedšie dni nie sú práve známe tým, že by vyvolávali vzrušenie ako také, ale pokiaľ ide o štýl, vždy sa máme na čo tešiť. Jedna súčasť šatníka, ktorá je zaručene v zime na prvom mieste nášho módneho zoznamu, je kabát.

Nemusíte odkladať

Ak by ste najradšej počas celého leta nosili len ľahké bundy, rifľovky, či koženky, ani tieto kúsky nemusíte odkladať na teplejšie obdobie. Pod koženku si môžete vziať teplý hrubý sveter, rifľovku zase obliecť pod mohutnú bundu a budete mať zaručené teplo.

Koženka v teplejšej verzii – so zatepleným vnútrom či kožušinou – bude tiež trendom tejto jesene. V zime ju už pravdepodobne neunosíte, no na začiatku roka, ako by ste opäť našli. Trendy sú aj celokožené kabáty. Nebojte sa investovať do dlhého koženého modelu, ktorý vás zaručenie zohreje. Koženka vo farbe bude mať určite úspech, no ani čiernou neurobíte krok vedľa, veď ide o nesmrteľnú farbu.

Nebojte sa farieb

Po jari, lete a jeseni sa množstvo zriekne žiarivých farieb a presedlá do odtieňov sivej, béžovej, bordovej či čiernej. To však nemusí byť váš prípad. Privítajte kúsky s blokovanými farbami a menej tradičné odtiene ako ľadová levanduľa, oceľová modrá a zimná biela na osvieženie vašej zimnej výbavy.

Ak sa bojíte prílišnej farebnosti, skúste color-blocking. Dosiahnete ho jednoducho so zablokovanými neutrálnymi farbami alebo sa odvážte vyskúšať štýl s množstvom odtieňov, aby ste dosiahli dojem patchworku, ktorý je na jeseň a v zime tiež veľmi trendy záležitosťou.

Pre zmrzliny

Modely vyššie využijete skôr na skok do mesta, ak vám je neustále zima a chcete sa do niečoho teplého zabaliť, oceníte „pufferku“. Tento rok je najnovšou aktualizáciou štýlu pletený puffer. Nie, že len vyzerá mega štýlovo – obzvlášť, ak zvolíte károvaný model – ale aj vás dokonale zohreje.

Ak ste ešte nepočuli o trende zvanom „shearling“ a chcete vyskúšať niečo nové a nápadité, krok vedľa s ním určite nespravíte. Namiesto iba podšívkových kabátov látka teraz zdobí exteriér najhorúcejšieho vrchného oblečenia tejto sezóny. V kombinácii s kožou pôsobí tento trend mega luxusne.

Ako v župančeku 

Klasické elegantné kabáty v tlmených farbách nikdy neodídu z módy. Ak taký doma vlastníte, nemusíte rozmýšľať nad kúpou nového. Ak vás už starý omrzel, zaobstarajte si ten s viazaným – viazanie v štýle županu. Budete sa v ňom cítite mega pohodlne, nemusíte sa báť straty gombíkov, či pokazeného zipsu, jednoducho zaviažete a idete. Ak vás viazanie omrzí, vymeňte ho za farebné.

Spôsobuje vám rozhodovanie, ktorý šál si obliecť k zimnému kabátu, nejaký stres? Ak áno, potom je to pre vás trend  kabátov so zabudovanými šatkami.

Zdroj fotografií: Pinterest a Unsplash.com

Newsletter

Prihláste sa na odber noviniek