Trendy v cruise / resort kolekciách 2020

Milé moďáčky, príroda sa pomaly prebúdza zo zimného spánku a takisto by sa mal aj váš šatník. Módne trendy na aktuálnu sezónu sa pravdepodobne na vás valia z každého výkladu nákupného centra. Ak sa v nich potrebujete zorientovať, prípadne si ich jednoducho zosumarizovať, vráťte sa k nášmu článku o jarných trendoch z konca októbra. Keďže sme o krok vpred a chceme, aby ste mali fresh informácie, dnes sa zameriame na trendy v resort kolekciách. Najskôr si však ujasníme tento módny terminus technicus. 🙂  

Ukážka trendov kolekcie cruise 2020  

Prestížne fashion ateliéry rozoznávajú dve hlavné sezóny, ktoré tvoria základ ich celoročnej kolekcie. Hovoríme o prehliadkach na jar/leto a jeseň/zima. Okrem týchto hlavných častí sa do harmonogramu pripletú aj luxusné prehliadky haute couture (o nich niekedy inokedy), pre-fall kolekcie – medzi koncom leta a začiatkom jesene. Posledná kategória, ktorá býva súčasťou ročného plánu prehliadok módnych domov je práve resort/cruise.  

 

Ukážka trendov kolekcií rezort 2020  

Jedná sa o exkluzívne kolekcie, ktoré majú tajomný dovolenkový nádych. Vznikli postupne ako prirodzená potreba pre bonitných klientov – cestovateľov, ktorí menia geografické pásmo za príjemnejšiu klímu, akou je tá ich domáca. Títo cestovatelia sa často plavili luxusnými loďami, alebo trávili nekonečné hodiny v exotickom hotelovom rezorte, preto sa kolekcie nazývajú cruise a resort. 

Kolekcie sa vyrábajú z materiálov najvyššej kvality a k dispozícii bývajú väčšinou na jeseň. Aby sme pochopili logiku celého nápadu, stačí si predstaviť ako to vyzerá, keď sa balíte na dovolenku vy: stojíte pred šatníkom a hlavou prúdia nekonečné analýzy koľko outfitov zbaliť – denných aj večerných – k bazénu či na spanie, večerné drinky, ale aj na výlety typu dobíjania džungle či safari. 🙂 Nehovoriac o plážovej výbave vo forme bikín, tuník, košíkov a klobúkov.

Ukážka trendov cruise 2020

 

Do lookbooku sme zahrnuli módne domy Chanel, Dior, Gucci, ale tiež MiuMiu, Valentino a Alberta Ferreti. Verím, že ak sa v najbližšej dobe chystáte vycestovať do tepla, tak sme vás kolekciami resort 2020 dostatočne inšpirovali a skrátime dobu balenia! No a ostatné čitateľky majú aspoň dostatok času pripraviť si šatník na letnú dovolenku.

Majte trendy deň,

Zdroj obrázkov: Pinterest.com

Newsletter

Prihláste sa na odber noviniek